Spela med lyckonummer

Det är flera olika spel där man vinner på grund av att man valt ”rätt” nummer, för att nämna några så kan det vara till exempel Lotto, Keno eller Roulett. Alltså sådana spel där man väljer ett antal nummer som man sedan hoppas ska vara de vinnande, antingen i en dragning eller i ett hjulspel, det nummer som hjulet stannar på. Oftast säger man att dessa spel är rena turspel, alltså ett spel där man inte kan någon uträknad strategi för att vinna. Men eftersom att vi människor gärna vill tro att vi kan påverka dessa spel i alla fall så spelar vi med våra lyckonummer.

Så, det är många spelare som tror sig kunna påverka sina vinstchanser genom att använda just lyckonummer, om det fungerar eller inte är kanske upp till var och en. Men det är en intressant teori och för en del verkar det faktiskt stämma. Det man kanske kan tänka på när man väljer sitt lyckonummer, (om man inte räknar ut det på något speciellt sätt) är hur vanlig en viss kombination kan vara. Ett bra exempel för att förklara hur jag menar är kombinationen 1,2,3,4,5,6,7 i Lotto. Det är många spelare som tror just på denna kombination. Varför finns det inget riktigt bra svar på. Kanske tror dem att den är så osannolik så att den blir mest sannolik. Om man ska se vetenskapligt på det hela så har den kombinationen egentligen inte större chans än någon annan. Det är antagligen sämre att satsa på den eftersom att det är så många spelare som gör det. Skulle den bli den vinnande så skulle man ju få dela vinstpotten med otroligt många andra.

Byta lyckonummer

En del spelare har som strategi att byta lyckonummer efter ett visst antal spel eller en viss tidsperiod. Då har dem ett antal olika sifferkombinationer som lyckonummer som dem sedan har på ett rullande schema. Detta kan vara ett något bättre sätt än att ha samma lyckonummer jämt eftersom att man statistiskt sett ökar sina chanser genom att byta lyckonummer. Tyvärr så fungerar det antagligen bara om man byter vid ”rätt” tidpunkt. Men ändå, det är många spelare som använder lyckonummer när dem spelar och för en del fungerar det. Eftersom att det är turspel det handlar om så kan man ju inte heller förlora på att använda denna strategi. I slutändan är det ändå slumpen som kommer att avgöra om man vinner eller inte.